>   >   > 

LUX | Film- en cultuurhuis in Nijmegen

De continuïteit van de ICT is dankzij Masc gewaarborgd.Over de opdrachtgever

Film- en cultuurhuis LUX in Nijmegen programmeert jaarlijks 10.000 filmvoorstellingen, 70 theatervoorstellingen, tientallen concerten en 70 debatten en literaire bijeenkomsten en trekt minstens 200.000 bezoekers per jaar.


ICT vernieuwd bij verhuizing LUX-kantoren

Als organisatie komen er momenten dat je je ICT weer eens tegen het licht houdt. Werkt alles nog? Zijn er processen die soepeler kunnen? Hebben werknemers genoeg aan de huidige faciliteiten? En hoe zorg ik dat ook in de toekomst alles blijft werken? De trigger voor zo’n evaluatie kan van alles zijn. Een haperend netwerk. Nieuwe technische mogelijkheden. Groei. Krimp. Of, in het geval van LUX: een verhuizing.

Eind november gingen de kantoren van LUX van de locatie Villa LUX aan de Oranjesingel over naar het Arsenaalgebouw. Daarbij werd de hele ICT-omgeving grondig onder handen genomen. Een mooi project waar Masc verantwoordelijk voor was.

Kantooromgeving snel weer op orde

De nieuwe kantooromgeving van LUX is precies toegerust op wat medewerkers nodig hebben. Zo is het kantoor aangesloten op glasvezel (TeleMANN), is er Wi-Fi en een aparte (NAS-)server voor bezoekers en tijdelijke krachten, die tevens dienst doet als back-up voor de vaste server. 

Belangrijk is dat medewerkers van LUX hun werk na de omvangrijke verhuizing hun werk snel weer konden oppakken. Alle data (bestanden, archieven, e-mails maar ook instellingen, rechten en licenties) werden in de nieuwe omgeving gezet en tijdens de migratie ondervonden de andere systemen die LUX heeft draaien (kassasystemen voor het café-restaurant en kaartverkoop) geen enkele hinder.

Ook met planning en projectmanagement geven we LUX een voorsprong. We zijn namelijk geen leverancier maar een partner die kritisch meekijkt, adviseert en in staat is een complexe IT-infrastructuur te overzien. Dit vertaalt zich een partnership voor de langere termijn. Masc verzorgt vanaf de verhuizing het systeembeheer voor LUX. Wekelijks komt één van onze medewerkers bij LUX op locatie voor ICT-ondersteuning.


WiFi voor bezoekers

Om bezoekers ook toegang tot internet gegeven gebruikten we het bestaande glasvezelnetwerk om WiFi te realiseren. Via accesspoints is er draadloos internet in het restaurant, op het terras en in de grote theaterzaal (Zaal 7). Het WiFi is door een firewall afgeschermd van het kantoornetwerk. De eerste klanten waren tevreden over de stabiliteit en snelheid van het WiFi.


 

Ook liever een partner dan een leverancier?

Dan zitten we op één lijn. Masc is meer dan een leverancier. We hebben de know-how om je organisatie op hoog niveau te adviseren en ondersteunen. Nodig ons uit voor een gesprek!