>   >   > 

Howden | Industriële ventilatoren

“Het nieuwe programma kent talloze verbeteringen en is zeer gebruiksvriendelijk.”

- Danny Wessels, marketingcoördinator Howden


Over de opdrachtgever

Howden Netherlands is ontwikkelaar en producent van koelventilatoren die ingezet worden in luchtgekoelde industriële warmtewisselaars. De industriesegmenten die ze onder andere bedienen zijn: energieopwekking, olie & gas en de petrochemie.

Hoe bestel je een industriële ventilator?

De ventilatoren van Howden Netherlands zijn zuiver maatwerk. Ze zijn namelijk bestemd voor koeling van de meest uiteenlopende industriële processen en dan komt het heel nauw met de luchtverplaatsing, het energieverbruik, het vermogen en zelfs het geluid dat de ventilator produceert. Om klanten te helpen bij het bestelproces, bood Howden speciale software aan. Die was echter verouderd. Toen kwam Masc in beeld.

Masc maakt software

Windowsapplicatie met fors rekenvermogen

Samen met Howden ontwikkelden we een compleet nieuwe (Windows)applicatie voor het samenstellen van de ventilatoren. Klanten van Howden kunnen de software na registratie downloaden en installeren op hun computer. In de applicatie geven ze vervolgens precies aan wat ze nodig hebben qua afmetingen, vermogen, efficiëntie en meer. Om al die data te verwerken, heeft het programma een flink rekenvermogen. Het genereert een lijst met geschikte ventilatoren, waarop gebruikers direct een offerte kunnen aanvragen. Ook is het eenvoudig om met het programma een rapport te genereren van alle wensen en eisen.

Nauwe samenwerking in sprints

Een omvangrijk project als dit, vergt een intensieve samenwerking en slimme besteding van het budget. We werkten deels agile. Zo hadden we een dynamische lijst met wensen voor de applicatie. Na elke sprint (een intensieve werkperiode van zo’n 5 weken) bepaalden we opnieuw de prioriteiten. Deze methode leverde een prachtig programma op waar zowel Howden als wij zelf heel trots op zijn!

Toekomstbestendige software

De markt is dynamisch, bedrijfsprocessen veranderlijk. Het is daarom heel waardevol als software mee kan groeien. Howden heeft nog allerlei plannen voor de applicatie. Die zijn niet allemaal op korte termijn te realiseren, maar de software is zo geschreven dat in de toekomst features kunnen worden toegevoegd.

We kunnen jou ook helpen

Met maatsoftware of eerlijk advies. Kom gerust bij ons langs voor koffie.

Neem contact met ons op