Focus Cura | App FollowHub

"Mantelzorgers houden met handige app op afstand een oogje in het zeil!"Follow Hub app Masc Focus CuraDat je er om vier uur aan denkt om een kopje thee te zetten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Mensen met cognitieve problemen als Parkinson, dementie of Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) hebben soms moeite om structuur te geven aan hun dag. Met de FollowHub app krijgen ze daar hulp bij! Dat geeft niet alleen hen maar ook de mensen die hen helpen een veilig gevoel.

De opdrachtgever

Focus Cura ontwikkelt innovatieve diensten voor ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking zodat zij langer zelfstandig thuis kunnen blijven.

Steeds meer mantelzorg

Focus Cura gebruikt technologie om kwetsbare mensen zelfstandiger te maken. De FollowHub-app is ontwikkeld voor mensen met cognitieve problemen zoals Parkinson, dementie of Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Nu verzorgingshuizen sluiten zijn deze mensen meer op zichzelf en hun directe omgeving aangewezen. De FollowHub-app helpt zowel de cliënt als de mensen om hem of haar heen bij het onthouden en uitvoeren van dagelijkse activiteiten.

 

’16:00 Tijd voor een kopje thee’

Om de app te gebruiken, heeft de cliënt een iPad of Android-tablet nodig. Daarop verschijnen de reminders die de mantelzorger(s) voor hem of haar instellen. Bijvoorbeeld dat om negen uur iemand komt voor de steunkousen, dat elf uur een mooi moment is om een kaartje te schrijven voor de neef die de volgende dag gaat trouwen en zelfs hele vanzelfsprekende dingen. Om vier uur een kopje thee zetten.
De cliënt bevestigt de oproep, waarop de mantelzorger een seintje krijgt dat de opdracht is uitgevoerd. Zo blijven verzorgers ook op afstand op de hoogte van hoe het gaat.

De techniek achter FollowHub

Masc ontwikkelde de app met PhoneGap (Cordova) in combinatie met HTML5, JavaScript en CSS3. Gegevensuitwisseling met de webservice vindt plaats via een beveiligde verbinding. Focus Cura kan de accounts zelf aan de achterkant beheren en dus zelfstandig vragen van gebruikers afhandelen. 

FollowHub-app Focus Cura Masc 

Ook een app?

Heb jij ook ideeën over de inzet van technologie om een (maatschappelijk) doel te bereiken? Dan gaan we graag een keer met je zitten. Maak een afspraak.