Driestroom | Logopedie-apps

Vergelijkingswebsite helpt ouders, professionals & cliënten!

Logo DriestroomLogopedie gaat over meer dan praten. Het gaat over communiceren. Contact maken met anderen, je kunnen uitdrukken, goed horen wat een ander zegt, dat is wat de logopedisten van zorginstelling Driestroom cliënten willen leren. In hun behandeling zoeken ze daarom de beste middelen om hun (jonge) cliënten verder te helpen. De laatste jaren zijn apps een uitstekend hulpmiddel gebleken. Het zijn er alleen zo veel! En zo zitten we met een luxeprobleem: Want welke app kan een behandelaar, ouder of begeleider nou het best gebruiken?

Vergelijkingssite voor logopedie-apps

Voor Driestroom ontwierp en bouwde Masc een (mobiele) website waar alle beschikbare logopedie-apps op staan (de teller staat nu op 130). De logopedisten van Driestroom hebben elke app beoordeeld op:
  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Vormgeving
  • Multifunctionaliteit
  • Prijs-kwaliteit
  • Inzetbaarheid (voor logopedisch gebruik)

 

Praatapps.nl wint prijs NVLF!

In oktober won Praatapps.nl de prijs voor het beste 'kringproduct' van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF). De prijs werd voor de derde keer uitgereikt aan een product dat logopedisten zelf ontwikkelen om de praktijk van het vak te verbeteren. Lees meer over de prijs van het NVLF.

 

Filterfunctie

Bezoekers van de site kunnen bovendien aangeven waar ze de app voor willen gebruiken. De ene app is geschikt voor leren lezen, de ander voor stemgebruik, verstaanbaar praten of juist het uitbreiden van de woordenschat. Met een filter worden alleen de apps getoond waar een bezoeker interesse in heeft. Per app worden vervolgens screenshots, het aantal sterren, een korte toelichting, de prijs en een link naar de Appstore of Google Play-store getoond. Omdat het een responsive website is, is hij zowel op pc als tablet en mobiel prettig in het gebruik!  

Webpagina van Praatapps.nl website Masc voor Driestroom

 

Wat vinden gebruikers ervan?

"Ik zie het als een soort televisiegids voor apps", zegt een moeder in het magazine van Driestroom over de site. "Als ik zelf zoek zijn er zoveel mogelijkheden. De logopedisten van Driestroom weten welke apps goed zijn en voor welk niveau ze geschikt zijn. Het is fijn om die kennis te kunnen gebruiken." Veel bezoekers zijn bovendien te spreken over de lay-out van de website en de volledigheid. Het geeft hen echt overzicht. Ondanks het bos, toch de bomen weer zien.

 

Driestroom helpt cliënten verder

Met deze website helpt Driestroom cliënten, ouders & professionals verder. Masc is er trots op daaraan te hebben bijgedragen. Bezoek de website: Praatapps.nl

Wil je ook een website die echt iets toevoegt? Neem gerust contact met ons op!