Viva Las Vegas: Masc bezoekt CES 2018

Vol goede moed en op mijn laatste tech-aanwinst vertrok ik naar Viva Las Vegas om mezelf en onze klanten een voorsprong te geven en ook omdat het heel erg leuk is. Aangekomen trof ik de strip aan gehuld in Nederlands weer. Door de jet lag miste ik meteen een van de verassingen van de dag 0 zoals deze genoemd werd, namelijk de Intel Drone lightshow bij Bellagio. Ze moesten natuurlijk wel wat bijzonders doen om de aandacht van hun security-probleem af te leiden. 

Waar WebSummit in Portugal meer B2B en strategisch is, is CES hands on, veel bling bling (zoals in het Panasonic Stadium) en consument gericht. Alles is tastbaar en groot, groter, grootst. Zoals de waanzinnige oprolbare OLED schermen in de tunnel van LG. 

Met meer dan 180.000 bezoekers is het vaak dringen geblazen, zeker omdat het Hollands weer is: grijs en regenachtig. Maar gelukkig worden we ontvangen met de gezellige beats van een live DJ. 

Een greep uit de indrukken en verassingen van de eerste dag:

Robots, robots! Mocht je nog twijfelen aan de rol van robots, op CES zie je ze overal; in health, als hulpje voor nieuws en weg-begeleiding en als shopping cart-robot voor als je niet meer zelf wilt bliepen met je bonuskaart bij de Appie. Er waren speciale robots die ingezet worden bij het opnemen van films die een soort dans uitvoerden, indrukwekkend! Ook kwam ik robots tegen die zich gedragen als muizen om je kat fit te houden of gewoon voor de leuk. Hier ga ik er zeker een van bestellen! VR and gaming

Alle bedrijven bieden VR-brillen of VR-oplossingen en deze werken allemaal zonder PC. Gaming is grotendeels een combinatie van VR/AR en coole apparaten zoals surf/snowboard machines en een 4D bioscoopsimulator. Overal staan mensen rijen dik te wachten om de diverse games en ervaringen te testen. 

Ik wist niet dat ze nog bestonden, maar ook de mensen van TeslaSuit waren er; een pak waarmee je over je hele lichaam druk, warm en koud kunt voelen. Stel je voor dat je in een virtuele horrorfilm zit en je bijvoorbeeld echt een hand op je schouder voelt. De komende dagen krijg ik mogelijk een persoonlijke demo. Ik houd jullie op de hoogte!

Speciaal voor NEC en Achilles, die een voorsprong kunnen gebruiken, heeft Panasonic een duidelijk idee over voetbal (of in dit geval Football) in de toekomst. Ik geloof er niet zo in omdat ik denk dat de stadionbeleving juist niet digitaal is, maar misschien ben ik wel ouderwets... We zullen zien!

Holland Techsquare

Ik was getipt door Jeffrey, onze nieuwe helpdesk-medewerker, dat er een Holland Startup Pavillion was. Toen ik een kijkje ging nemen werd ik persoonlijk begroet door een van de standhouders die ik bij WebSummit in Portugal ontmoet had, de wereld is klein! Een bijzondere Nederlandse uitvinding; een armband die je kunt gebruiken als je aangevallen wordt. De armband zorgt voor zo'n sterke vervelende geur dat de aanvaller mogelijk afziet van de aanval. Het kon om logische redenen niet gedemonstreerd worden, maar het is wel een cool idee zo'n stinkende super power.

 

Leuk dat ik de dag kon afsluiten met een persconferentie van Modobag, die ik ook mee op reis had. Ze vertelden dat gehandicapte mensen, naast de savvy travelers, een doelgroep vormt die ze niet hadden verwacht. Het was hartverwarmend hoe ze me ontvingen toen ze hoorden dat ik een van de eerste backers was op Indiegogo. Ik kreeg een knuffel en ze wilden met me op de foto, dat heb ik natuurlijk graag gedaan.

Wat een heerlijke dag, morgen weer meer dan zal ik meer naar health tech en met name slapen en fitness gaan kijken voor een project waar we mee bezig zijn. Ik hou jullie op de hoogte!
  

Groet,

Rob