Ouderen in het zonnetje op Nationale Ouderendag

Op 4 oktober vindt de vijfde editie van de Nationale Ouderendag plaats. In het hele land ontmoeten vrijwilligers en ouderen elkaar voor bijzondere activiteiten!  Masc is trots op haar bijdrage aan dit mooie initiatief: we ontwikkelden een wervende website en software die planning, de organisatie en communicatie voor alle betrokkenen een stuk makkelijker maakt.

Nog een keer tenissen   
 Bron foto's: NationaleOuderendag.nl  

Nog één keer motor rijden…

Wat zou u nog heel graag een keer willen doen? Die vraag mogen de senioren die deelnemen aan Nationale Ouderendag beantwoorden. Al hun wensen worden verzameld op de website waar vrijwilligers zich vervolgens kunnen inschrijven om een wens in vervulling te laten gaan. Zo wil een mevrouw uit Zutphen dit jaar terug naar een orchideeënkwekerij die ze kent van vroeger, en zou een voormalig conciërge uit Baarn nog heel graag eens meerijden in het zijspan van een motor.

Naast individuele wensen zijn er groepsactiviteiten waar ouderen en vrijwilligers zich voor kunnen aanmelden. Ook bedrijven doen trouwens mee. Bijvoorbeeld door te faciliteren met vervoer, maaltijden en drukwerk, door een (grotere) activiteit te sponsoren of door een team van medewerkers in te zetten bij de organisatie van een uitstapje.


Masc maakt matchmaken makkelijker

Om het samenbrengen van alle betrokkenen in goede banen te leiden, ontwikkelde Masc vorig jaar al software die de comités en instellingen faciliteert met heldere overzichten en rapportages van ouderen en vrijwilligers. Daarmee stellen we hen ook in staat om zelf ouderen toe te voegen aan het systeem. Vrijwilligers kunnen terecht op de website waar ze zich op een leuke manier aanmelden voor nog openstaande wensen.

Dit jaar hebben we enkele functies toegevoegd die voor comités en zorginstellingen het gebruiksgemak nog verder vergroten. Ook de website is een stuk uitnodigender geworden, met heldere calls to action en koppelingen naar sociale media.

Meer lezen of meedoen

Wil je meer weten over Nationale Ouderendag? Of ben je zo enthousiast dat je zelf weleens mee zou willen doen? Op de website vind je alle informatie die je zoekt: www.nationaleouderendag.nl

Ook op zoek naar een bureau dat met je meedenkt?

Wil jij ook een project opzetten en lijkt het je fijn als een ervaren en enthousiaste partij met je meedenkt? Wij gaan graag eens met je zitten om te kijken hoe onze kennis jou verder kan helpen. Bel ons gerust eens op!