Google Glass: Updates & Trends!

Sinds mei 2014 is de Google Glass voor iedereen verkrijgbaar. Sindsdien is de bril voorzien van diverse update's en het aantal toepassingen is verder uitgebreid. Dit artikel geeft een overzicht van actuele ontwikkelingen en kijkt alvast vooruit naar ontwikkelingen die in het verschiet liggen. De Google Glass lijkt, zeker in het bedrijfsleven, steeds vaker haar intrede te doen. 

Nieuwe software-update

Laten we beginnen met de meest recente ontwikkeling: een software-update (versie 20.1) die sinds 20 augustus verkrijgbaar is. Met deze update is het makkelijker om contacten uit je telefoon toe te voegen. Google Glass lijkt hiermee steeds meer een verlengstuk van je telefoon te worden. Ook het aantal voice-commando's is verder uitgebreid, waardoor je meer functies van Google Glass kunt aanspreken zonder je handen te gebruiken. De Google Glass lijkt zich dan ook steeds beter te lenen voor handsfree gebruik; handig voor werkzaamheden waarbij je je handen nodigt hebt.

Google Glass als handsfree-assistent

Het handsfree verkrijgen en verwerken van informatie met behulp van Google Glass lijkt voor steeds meer doelen te worden gebruikt.

Google Glass voor boeren

De Google Glass lijkt ook in de landbouw haar intreden te doen. Een bekend online platform voor boeren, Boederij.nl, adviseert boeren zo snel mogelijk een Google Glass aan te schaffen. Toepassingen voor boeren zitten vooral in het handsfree opvragen van informatie, bijvoorbeeld om per koe te kunnen zien wat ze vanochtend heeft gegeten en hoeveel melk ze de laatste dagen heeft gegeven. Handig als je een paar honderd koeien hebt en je handen vrij wil houden.  

Google Glass als (vertaal)assistent in het buitenland

Sinds eind juni 2014 is een nieuwe hardwareversie van Google Glass beschikbaar, waarmee het RAM-geheugen is verdubbeld. De Google Glass lijkt hierdoor in het algemeen iets sneller te werken. Deze hardware-update maakt Glass in combinatie met de meest recente software-update steeds idealer als handsfree 'assistent' in het buitenland. Zo kun je gemakkelijk actuele wisselkoersen opvragen of de uitspraak van woorden/zinnen laten voorzeggen in een andere taal. Heel handig als je  in China op de markt staat.

En wat dacht je van de Word Lens? Deze applicatie vertaalt automatisch de teksten waar je naar kijkt. Ideaal bij het lezen van die Thaise menukaart, als je in Spanje een dokter zoekt of een Grieks straatbord niet begrijpt.

Nieuw uiterlijk Google Glass

Google heeft vrij recent akkoord gekregen op een nieuw patent. Waar de huidige versie van Google Glass beschikt over een extern beeldscherm, lijkt de versie in dit nieuwe patent dusdanig gebouwd te zijn dat het lijkt op een gewone bril. Het gemopper over het uiterlijk van de Glass (niet modieus genoeg) zal dan stoppen. Naast het interne beeldscherm lijkt het nieuwe patent ook te beschikken over een head-mounted display dat voor beide ogen wordt geprojecteerd. In de huidige vorm zit het display maar voor één oog. 


Ook ideeën voor Google Glass? Google Glass een keer uitproberen?

Zie je leuke toepassingsmogelijkheden met Google Glass voor jouw organisatie? Of zou je hem graag willen uitproberen? We gaan graag vrijblijvend met jou om de tafel om te kijken hoe we jouw organisatie een voorsprong kunnen geven. Maak een afspraak!