CES 2018: De laatste dag in Las Vegas

Na drie dagen intensief onderzoek, gesprekken voeren en netwerken in het nachtleven was de laatste dag aangebroken. Op deze dag verkopen diverse standhouders hun samples want je mag hier niet zomaar producten verkopen. Dus ook voor mij tijd om bij de afgesproken leveranciers de product-samples op te halen en de nodige tech-gadgets die in Nederland (nog) niet te krijgen zijn mee te nemen.


Zoals al vermeldt in het verslag van dag 1, zijn er overal robots. Ook vrijdag kwam ik er veel tegen, maar de Robelf sprong er wel uit. Dit omdat hij niet duur is en erg goed ingezet kan worden bij bijvoorbeeld eenzame ouderen die mogelijk bang zijn voor vreemden. De combinatie van leuke sociale vaardigheden, beveiliging en een prettige prijs zijn dan ook een gouden combi. Nu nog zorgen dat hij Nederlands kan! Een leuke feature is dat hij mensen kan herkennen en kan raden hoe oud ze zijn en of ze man of vrouw zijn. Ik werd als man herkend met een leeftijd van 42. Daar doe ik het voor! 

Ook op het vlak van drones kwam ik weer allerlei bijzondere producten en ontwikkelingen tegen. Een drone die bijna continu en zelfstandig ingezet kan worden in de agrosector voor het besproeien van velden. Een drone die mensen kan vervoeren en als laatste eentje die gebruikt kan worden in grote magazijnen. Daar kan hij zelfstandig tellingen uitvoeren door onder andere zijn eigen camerabeelden te analyseren.Nog wat andere leuke bijzonderheden: een systeem dat speciaal ontwikkeld is voor musici die intensief spelen zodat ze hun houding kunnen verbeteren en daardoor blessures kunnen vermijden. Een apparaat waarmee je in combinatie met een VR-bril kunt vliegen. Op de valreep kwam ik een bedrijf tegen dat de emotie van de gebruiker kan detecteren en daardoor ook emotie kan toevoegen aan computer systemen, dit vergt in ieder geval nog onderzoek maar kan erg interessant zijn voor spellen, maar ook voor veiligheid in bijvoorbeeld liften of in de logistiek om de emotie van bestuurders en passagiers te meten en te reageren als er bijvoorbeeld agressie of angst gedetecteerd wordt.Bij de CES is een grote hal waar alle apparaten en systemen die hier prijzen hebben gewonnen (en dat zijn er heel veel) te zien zijn. Je kunt deze ook online vinden; dit is een mooie manier om vanuit huis een idee te krijgen wat er allemaal verder nog was.Volgend jaar weer, want ik kan me niet voorstellen dat ik dit ooit nog ga missen. Misschien ben ik dan wel voor jou bedrijf op zoek naar oplossingen!

Tip voor thuis: in het kader van veiligheid is dit apparaat zeker het overwegen waard: de BitDefender box

Lees hier het verslag van de eerste dag en van de tweede dag. 

Groet,

Rob