CES 2018: Toekomst mét voorsprong

Waarom is Masc eigenlijk bij de CES? Consumentenelektronica en B2B-ontwikkeling zijn heel belangrijk voor ons omdat deze mainstream technologie leveren die goed en betaalbaar zijn én ingezet kan worden bij B2B-oplossingen, zoals bijvoorbeeld een project dat we doen met de HAN waarbij slaappatronen gevolgd worden. Hiervoor is het nodig dat we betaalbare hardware vinden die slaappatronen nauwkeurig kan meten om vervolgens de data beschikbaar te maken. Voor dit project heb ik diverse leveranciers gesproken en hardware bekeken. 

Er is veel keuze; TDK heeft hardware in de vorm van een armband, Nokia heeft een sleeptracker die je in bed legt, maar de winnaar wordt waarschijnlijk de RestOn van Sleepace. Ze leveren een goed en eenvoudig product en ik kan al meteen een sample meenemen. Er was ook nog een aanbieder met een zeer betaalbare armband, die niet alleen goed werkt maar, net als bij Sleepace, willen ze ons direct toegang geven tot de data en dat is een vereiste. We kunnen dus direct voor de klant aan de slag met de allernieuwste tech en hebben hierdoor ook meteen de nodige contacten.Ook voor audiovisuele oplossingen is er veel te vinden, zo vond ik een leverancier die betaalbare hardware maakt om video/hdmi over wifi en bekabeld netwerk te streamen om zo eenvoudig allerlei schermconfiguraties op afstand aan te sturen. Daarnaast produceren ze ook betaalbare thin clients die we mogelijk gaan inzetten. We krijgen binnenkort de eerste sample. Als deze sample goed werkt, betekent dit dat onze klanten honderden euro’s kunnen besparen op hun cloud- of interne terminalserver-oplossing.Nog een primeur, van Kodak - je weet wel van de foto rolletjes! Naast hun recente Blockchain-knaller, hebben ze een VR-camera gemaakt die zowel 360-graden opnames kan maken, als ook 180-graden 3D. Daarnaast lieten ze een 360-graden camera zien waarmee je bijvoorbeeld direct via YouTube kunt streamen. Dit maakt het mogelijk om middels een VR-bril virtueel aanwezig te zijn op elke willekeurige plek met een internet verbinding. Hiermee kunnen we diverse oplossingen leveren aan klanten die voorheen heel duur of moeilijk waren.

Op aanraden van Bram, onze VR-specialist ben ik ook bij Zeiss langs geweest. Zij leveren een mooie betaalbare VR-bril die zowel aan je pc gehangen kan worden zodat je bijvoorbeeld via het softwareplatform Steam kunt gamen. Het is ook mogelijk om je mobiele telefoon erin te zetten, dan heb je geen kabels of pc nodig en heb je alle bewegingsvrijheid.Er was ook nog een opmerkelijke presentatie van een bedrijf dat claimde menselijke lichamen na te maken (sleeves) waar je je bewustzijn naar toe kunt kopiëren. Het zag er heel echt en creepy uit. Het bleek uiteindelijk om een aankondiging van een nieuwe Netflix-serie te gaan die in februari in première gaat, slim ingespeeld op de laatste trends!  

En voor de sfeer waren er natuurlijk weer de dj’s van de dag, woensdag de DJ van DELL, en donderdag de DJ van Intel. Verdere highlights waren een nagel-printer waarmee je willekeurige plaatjes op je nagel kunt printen, in mijn geval een tijger.Niet bij de CES, maar wel innovatief en een primeur; een koffietap bij Starbucks die met stikstof werkt net als Guinness. Dit zorgt voor een hele lekkere en bijzondere smaak. In het kader van VR-brillen dacht ik intussen alles gezien te hebben tot ik deze hond tegen kwam, maar dat bleek alleen een beschermbril te zijn. 

Lees hier het verslag van onze eerste dagen bij CES 2018!

Groet,

Rob