Colin: vrolijke nieuwe collega met passie voor programmeren

Wie ben je?

Ik ben Colin (21), geboren en getogen in Nijmegen. Als ik niet bezig ben met mijn grote passie programmeren, doe ik meestal leuke dingen met mijn vriendin. Soms gaan we wat drinken, maar ik vind het ook heerlijk om samen op de bank een filmpje te kijken of om samen te gamen. Ook ben ik een liefhebber van Formule 1 en ga ik om te ontspannen regelmatig vissen met mijn ouders. Je zit dan rustig langs de kant van het water, maar toch ben je op een of andere manier weer actief bezig. Als de vangsten dan goed zijn, kan mijn dag niet meer stuk! 

Wat is je achtergrond?

Al aan het eind van mijn middelbareschooltijd was ik druk bezig met techniek. Alles wat daarmee te maken heeft, vind ik mooi! In de vierde klas maakte ik een website en voor mijn profielwerkstuk verdiepte ik mij in zoekmachineoptimalisatie (SEO). Ik ben vrij ondernemend, dus tijdens mijn studie Informatica aan de HAN deed ik regelmatig leuke projecten voor familie en vrienden; websites maken, mobiele applicaties, VR-games. Op die manier heb ik mijzelf breed ontwikkeld. Het ding met mij is; ik vind alles wat met software en techniek te maken heeft gaaf. In het afgelopen half jaar liep ik stage bij Masc. Ik had/heb het heel erg naar mijn zin hier en ben daarom blij dat ik hier een contract aangeboden kreeg.

Hoe zie je jouw rol bij Masc?

Ik ben aangenomen als Junior Software Developer en houd me daarom bezig met het programmeren van software. Inmiddels ben ik al bezig met het bouwen van webapplicaties. Ik wil mezelf graag breed ontwikkelen. Die kans krijg ik bij Masc. We hebben hier veel verschillende klanten, waarvoor we heel diverse opdrachten uitvoeren. Ik vind het tof als een probleem van een klant wordt opgelost door wat ik maak. Daar haal ik voldoening uit. Samen werken aan een oplossing en klantcontact vind ik belangrijk. Bij Masc kan ik mijzelf breed ontwikkelen, niet alleen wanneer het gaat om softwareontwikkeling, maar ook op persoonlijk vlak.

Colin van der Geld