Wigle is onze nieuwe, veelzijdige software developer

Wie ben je?

Ik ben Wigle van der Meulen en ik woon in Venlo. Zelf heb ik een zoontje van 12 en een dochtertje van 5 en ook mijn vriendin heeft nog een zoontje. In mijn vrije tijd maak ik muziek; rock, jaren ’90, een beetje in de stijl van Pearl Jam en Alice in Chains. Samen met een vriend schrijf ik eigen nummers. Ik speel gitaar en momenteel zijn we druk bezig met nieuwe muziek, zodat we binnenkort weer kunnen optreden. Dat vind ik het mooist.

Wat is je achtergrond?

In eerste instantie ben ik opgeleid tot kok, iets heel anders. Ik heb onder andere bij de Driesprong in Slochteren gewerkt. Na omzwervingen in de telecom, systeembeheer en weer in de keuken, besloot mijzelf om te scholen naar C#.NET waarmee ik aan de slag kon als programmeur. Op projectbasis werkte ik bij Philips aan mijn eerste sofware projectjes en daarna kwam ik als programmeur terecht bij Keen Systems en Ciran. Vervolgens begon ik mijn eigen bedrijfje, waarvoor ik onder andere een eigen crypto currency schreef. Ik ben bijzonder geïnteresseerd in de blockchain technologie.

Wat is jouw rol bij Masc?

Bij Masc ben ik begonnen als software developer. Ik ontwikkel websites en schrijf web-API’s, maar ik ben vooral druk met back-end-werk. Ik houd van vooruitgang, daarom past Masc ook zo goed bij mij. Ik kreeg direct een goed gevoel bij het bedrijf én bij de stad Nijmegen. Ik rijd daarom dagelijks met veel plezier naar mijn werk.

Wigle van der Meulen