>   >   > 

We hebben de HoloLens in huis!

De slimme bril van Microsoft is sinds kort deel van ons assortiment. De HoloLens projecteert 3D-objecten in de werkelijkheid. Augmented of mixed reality. Huren of uitproberen? Dat kan!Wat maakt de HoloLens zo revolutionair?

De HoloLens van Microsoft werkt anders dan alle andere slimme brillen tot nu toe. Wat maakt hem zo uniek?

1. Levensechte vorm van augmented reality

De HoloLens projecteert hologrammen (virtuele 3D-objecten) in de werkelijkheid. De bril is doorzichtig zodat je naar je echte omgeving kijkt en daarin de virtuele objecten kunt projecteren en vastzetten waar je maar wilt. Ze gedragen zich vervolgens als echte objecten. Een virtuele tv blijft bijvoorbeeld aan de muur hangen, ook als je even wegloopt, een 3D-bouwwerk blijft op tafel staan, waar je eromheen kunt lopen om het te bekijken. 

2. Interactie met virtuele 3D-objecten

Niet alleen zien de virtuele objecten er levensecht uit, je kunt ze ook aanpassen en bewerken. Zo kan een architect het model van een gebouw bijvoorbeeld aanpassen in 3D, of kun je je nieuwe huis virtueel inrichten voordat je met de echte meubels gaat sjouwen.

3. De HoloLens is draadloos

Je hoeft de HoloLens niet aan te sluiten op een pc of telefoon om alle processen uit te voeren. Alle benodigde technologie zit in de bril zelf. Je kunt je dus draadloos door de ruimte bewegen, wat de beleving nog meer versterkt.

(Toekomstige) toepassingen voor de HoloLens

Er wordt al veel met de HoloLens geëxperimenteerd. Een paar coole toepassingen op een rij.

Praten met een hologram: Holoportation

Een van de coolste toepassingen vinden wij Holoportation. Door een 3D-scan te maken van iemand waar je mee (beeld)belt, verschijnt hij realtime in jouw kamer en kun je hem zien als je de HoloLens draagt.


Leren met virtuele 3D-objecten

Samen met de Western Reserve Universiteit ontwikkelde Microsoft een app voor de HoloLens waarmee je kunt leren over de menselijke anatomie. 


Product design met hologrammen

Een product, voertuig of gebouw ontwerpen hoeft niet meer op een plat scherm als je de HoloLens hebt. Volvo ontwikkelde een applicatie voor de HoloLens waarmee auto’s virtueel en in 3D ontworpen kunnen worden. 


HoloLens vs. andere slimme brillen

De HoloLens onderscheidt zich van virtual reality-brillen als Oculus Rift of HTC Vive doordat het je niet onderdompelt in een volledig virtuele wereld, maar juist iets toevoegt aan de echt wereld. Het creëert daarmee een augmented of mixed reality, waarin echt en virtueel samengaan. 

De Google Glass doet iets soortgelijks, maar is veel minder geavanceerd. De Glass projecteert weliswaar informatie in je blikveld, maar de interactie daarmee is zeer beperkt en beweegt mee met je gezichtsveld. Bovendien zijn de virtuele objecten in de Glass niet 3D en functioneert de bril niet zelfstandig. Zo heb je een telefoon met WiFi nodig om veel functies uit te voeren. De HoloLens functioneert daarentegen zelfstandig en draadloos.

Meer lezen


HoloLens huren of uitproberen?

We willen onze ervaringen met de HoloLens graag met je delen. Dus schroom niet een keer langs te komen voor een demo. Huren voor een event of inhouse-demonstratie kan ook.


Neem contact met ons op