>   >   > 

5 thema’s waar je ons in 2015 alles over mag vragen!


De mensen van Masc volgen elk jaar workshops, trainingen, doen diepgravende onderzoeken en gaan gedisciplineerd aan de zelfstudie. Alleen dan kunnen we jou immers een voorsprong blijven geven. Dit zijn de onderwerpen waar je ons in 2015 alles over mag vragen!

1. Een nieuwe voorraad IP-adressen

Wist je dat de IP-adressen bijna op zijn? Dat is zoiets als dat de telefoonnummers op zijn. Of de straatnamen. Of de nummerborden. Zonder IP-adres kun je niet deelnemen aan het internetverkeer en weten anderen (computers, mobiele devices) je niet meer te vinden. Gelukkig is de oplossing al voorhanden: IPv6 (Internet Protocol versie 6). Dit is de opvolger van IPv4. Met IPv4 waren er ongeveer 4 miljard IP-adressen te vergeven en die waren in 2011 al op. Daarna was het behelpen, maar gelukkig is daar nu IPv6 met 3,4 x 1038 IP-adressen. Dat zijn er zoveel dat ze waarschijnlijk nooit opraken. Namelijk: 50 quadriljard per wereldbewoner. Onze collega Ivan verdiept zich in IPv6.

2. Woensdag, gehacktdag

Vooruit, de cursus die we dit jaar bij Deloitte volgden vond plaats op een donderdag en vrijdag. Maar gesproken over hacken werd er zeker. Want als je de zwaktes van een systeem kent, kun je je er ook beter tegen verweren. We leerden onder andere over trends in cyber security, onderzoek naar malware en virussen, beveiligen van mobiele apparaten en dingen die organisaties kunnen doen om zich te wapenen tegen hackers.

Wil je ook meer grip en veiligheid voor je ICT? Kom dan op woensdag 25 maart naar onze kennissessie Veilig ICT.3. Programmeren blijf je leren

Software ontwikkelen is, zeker in ons geval, vrijwel altijd maatwerk. En daar hoort steeds weer nieuwe verdieping bij. Luuk haalde een belangrijk examen, namelijk ‘Windows Communication Foundation Development with Microsoft .NET Framework 4’. Dat examen gaat over het bouwen van services voor service-georiënteerde communicatie. Dat kan zijn communicatie tussen programma’s maar ook het beschikbaar stellen van informatie online.

De rest van het Software-team is al gecertificeerd als Microsoft Solutions Developer voor Web Applications en werkt aan certificatie voor MCSD Windows Store Apps.


4. Willy Wortels in de dop

En dan zijn er nog die dingen die we al doende leren en ontwikkelen op onze afdeling Research & Development. Zo experimenteren we met nieuwe technieken als Google Glass, Oculus Rift (zie foto), iBeacons en Drones. Stagiair Peter legt de laatste hand aan een applicatie voor Chromecasting en het Customer Engagement Platform van Sitecore kent voor stagiair Rogér bijna geen geheimen meer.5. Je website zelf laten spreken

Je staat er meestal zelf niet naast als iemand je website bezoekt, en dus moet je website zelf al het werk doen. Of dat nou informeren, overtuigen, verleiden of amuseren is. Als je je doelgroep kent, kun je hem ook naar je hand zetten. Daar helpen we je bij. Webdesigner Kimberley met een dit jaar afgeronde NCOI-opleiding over e-commerce & communicatie, webdesign en het opzetten van een nieuwe website. Schrijfster Elske met verse kennis over contentstrategie.

Meer van ons weten?

Zijn dit onderwerpen die jou dit jaar bezighouden? Wil je ons laten meedenken over een vraagstuk in je organisatie? We gaan graag met je zitten. Maak een afspraak!