Praatapps.nl wint prijs

Afgelopen week won zorginstelling Driestroom met de website Praatapps.nl de prijs voor beste kringproduct. De prijs werd voor de derde keer uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF). Praatapps.nl werd geroemd om het uitgebreide overzicht van apps om taal, spraak en communicatie te stimuleren. Masc is natuurlijk ook trots, want wij hebben deze website gemaakt!

 

Praatapps.nl wint prijsKwaliteitskringen logopedie

Kwaliteitskringen ontwikkelen kringproducten om de praktijk te verbeteren. Een kwaliteitskring is een groep van ongeveer 10 tot 16 logopedisten die met elkaar op een gestructureerde wijze in gesprek gaan over alle aspecten van het vak logopedie. Doel: de kwaliteit van de logopedische zorg verbeteren.

Kringproductverkiezing 2014

Om de bekendheid met kringproducten buiten de eigen kwaliteitskring te vergroten en om kringen te stimuleren kennis te delen, organiseerde de NVLF voor de derde keer de verkiezing van het logopedisch kringproduct. Het product dat uitgeroepen wordt tot logopedisch kringproduct 2014 verdient deze titel op basis van het oordeel van de beroepsgroep.

Praatapps.nl

Praatapps.nl biedt een uitgebreid overzicht van bruikbare apps om de taal, spraak en communicatie te stimuleren. De apps zijn gerangschikt op verschillende leerdoelen, inclusief laagdrempelige informatie voor ouders over verschillende logopedische aandachtsgebieden en oefensuggesties.

Elke app krijgt sterren

De apps zijn beoordeeld door de leden van de kring op gebruiksvriendelijkheid, aantrekkelijkheid, multifunctionaliteit, prijs-kwaliteitverhouding en inzetbaarheid voor logopedische doelen. Er zijn veel apps beschikbaar voor kinderen van alle leeftijden en niveaus. Omdat logopedisten bij Driestroom werken met jonge kinderen en kinderen met een laag ontwikkelingsniveau, worden op Praatapps.nl voornamelijk apps beschreven voor kinderen in de leeftijd van 0-6 jaar.

Meer weten?

Of neem contact met ons op!