Oculus Rift in zorg en zakenwereld!

Na lang wachten, is hij eindelijk bij ons op de Oranjesingel gearriveerd: de Oculus Rift. De bril waarmee je je in andere werelden kunt begeven. Naast de mogelijkheden die Oculus Rift biedt op het gebied van gaming, is deze nieuwe virtual reality-bril ook uitermate geschikt voor zakelijke toepassingen. Moeilijk voor te stellen? We geven je wat voorbeelden!

Wat maakt de Oculus Rift zo bijzonder?

De Oculus Rift maakt het mogelijk om je in een andere wereld te begeven. De virtual reality-bril is vernieuwend omdat hij gebruikmaakt van een techniek die ervoor zorgt dat het beeld dat gebruikers zien, meebeweegt hun bewegingen. Je blikveld wordt met de Oculus Rift volledig afgesloten. Daardoor zie je alleen de  beelden die in de bril worden geprojecteerd. Met als gevolg een extra intense beleving, alsof er buiten de wereld in de bril geen andere wereld meer is.

Hoe intens dat voelt zie je in dit fragment van De Wereld Draait Door. Matthijs is hardly amused...


 

Toepassingen van de Oculus Rift

Naast diverse gaming-toepassingen voor consumenten is de Oculus Rift ook te gebruiken voor zakelijke toepassingen. Je bent misschien benieuwd wat de toegevoegde waarde van de bril dan is. We hebben mooie voorbeelden voor je verzameld.

 

Zorg

Jezelf in een andere wereld begeven kan voor diverse doeleinden in de zorg van pas komen. Zo zet het Martini Ziekenhuis de Oculus Rift in voor pijnbestrijding. Door patiënten tijdens een pijnlijke behandeling met de Oculus Rift in een virtuele wereld te laten rondlopen, ervaren zij gedurende langere tijd minder of geen pijn tijdens een pijnlijke behandeling. Naast pijnbestrijding is het ook voor andere doeleinden in de zorg interessant om de Oculus Rift te gebruiken. Zo kan de bril bijvoorbeeld als hulpmiddel dienen om mensen die moeite hebben met de overgang naar nieuwe situaties (een kenmerk van onder meer autisme) te laten wennen via een virtuele wereld. Zo kunnen ze in een veilige omgeving oefenen en stapje voor stapje hun grenzen verleggen.
Foto: Martini Ziekenhuis

 

Makelaardij

Diverse makelaarskantoren experimenteren inmiddels ook met de Oculus Rift. Zo is het mogelijk om potentiële huizenkopers op afstand huizen te laten bezichtigen, zodat de woningzoekende niet het hele land hoeft door te reizen. Ook voor projectontwikkelaars van nieuwe huizen biedt de Oculus Rift uitkomst: met de bril kunnen ze potentiele bewoners al een rondleiding geven door het huis terwijl er nog geen steen gebouwd is.

 

Wat doet Masc met de Oculus Rift?

'Masc geeft je voorsprong', dat is onze slogan. Belangrijk onderdeel van deze slogan is dat wij werken met nieuwe technologieën en deze inzetten om onze partners een voorsprong te geven. Naast Google Glass, iBeacons en ICT-oplossingen als Hosted Voice gaan we nu ook de mogelijkheden van de Oculus Rift onderzoeken. Wat kun je met de Oculus Rift en hoe kan de virtual reality-bril ingezet worden om organisaties een voorsprong te geven? We gaan graag in gesprek met mensen die vooruit willen en hun ideeën willen voorleggen. Schroom dus niet.

Collega Elske probeert voor het eerst de Oculus Rift en ervaart het wow-effect

 

Wil jij zelf de Oculus Rift ervaren?

Zie je de mogelijkheden van deze nieuwe techniek of zou je de Oculus Rift graag op je evenement hebben? Aarzel dan niet en neem contact met ons op.

 

Neem contact met ons op