>   >   > 

Meet wat je tweet

Icoon Twitter AnalyticsAfgelopen week is Twitter Analytics opengesteld voor alle gebruikers van de microblogdienst. Twitter treedt hiermee in de voetsporen van Google en Facebook, die al lange tijd analyse-tools voor gebruikers beschikbaar hebben gesteld. 


Twitter statistieken voor iedereen!

Voorheen was het onderdeel, geïntroduceerd in juni dit jaar, alleen beschikbaar voor onder andere adverteerders en geverifieerde gebruikers. Nu kan iedereen er in principe gebruik van maken, zo heeft ontwikkelaar Ian Chan bekend gemaakt. Voorwaarde is wel dat je account minstens 14 dagen bestaat en het geen bijzondere status heeft, zoals een schorsing.

 

Tweet over Twitter Analytics

 

Wat krijg je precies?

Twitter Analytics is te vinden door naar analytics.twitter.com te gaan en daar in te loggen. Je krijgt dan direct statistieken in beeld van de afgelopen 28 dagen. Bovenaan wordt het totale aantal impressies getoond, rechts staat een samenvatting voor de huidige dag. Meer details staan onder de grafiek. Per bericht zie je het totale aantal views en interacties. Aan de rechterkant zie je het totale aantal retweets, clicks, replies en favorites. Ook kan er boven het overzicht overgeschakeld worden naar Tweets and replies. Je kunt alle gegevens exporteren via de knop bovenin. Je krijgt dan een CSV. Op de langere termijn kun je goed bijhouden hoe het gaat met je Tweets, of je aanhang groeit en enthousiaster wordt.


Zet social media slim in!

Wil je meer weten over social media en hoe je het slim in kunt zetten? Masc helpt je graag. Maak een afspraak.