>   >   > 

Slechte gsm-ontvangst binnen? Masc helpt!

Last van het 'sorry, ik krrrgggg rij net een krrrrgggggt tunnel in'-effect, maar dan op een plek waar je vaak moet bellen? (Je kantoor bijvoorbeeld.) Dan zit je er waarschijnlijk niet op te wachten om met je mobiel bij het raam, of zelfs buiten te staan voor een betere ontvangst. Toch is dat precies wat sommige van onze relaties doen. We hoorden de laatste tijd vaker mensen vertellen dat de indoordekking van hun gsm-netwerk nogal wat te wensen overlaat. Niet alleen in de kelder of parkeergarage, maar vaak ook in de rest van het gebouw. Wat kun je daar nou aan doen?

gsm repeater ontvangst gsm Masc


Oorzaken van slechte gsm-ontvangst

Dat de gsm-ontvangst op de werkplek niet de kwaliteit heeft die je gewend bent, kan verschillende oorzaken hebben. Zo is het mogelijk dat de locatie wat verder van een gsm-mast afstaat of dat de constructie van het gebouw het netwerk afzwakt of zelfs blokkeert. Dit brengt je organisatie niet bepaald verder en dus komt Masc met een oplossing: de 'gsm repeater'.

Oplossing: de gsm repeater

Een gsm repeater haalt het signaal van buiten naar binnen, op plekken waar de mobiele ontvangst ontoereikend is. Ook bij Masc zelf hebben we het getest. De ontvangst in onze kelder was erg slecht en daarmee de perfecte plek voor Kevin, een van onze systems and network engineers, om de repeater te testen. Zijn bevindingen zijn zo positief, dat we ervan overtuigd zijn dat dit ook voor jou (als je dit probleem herkent) een goede oplossing kan zijn.

Hoe werkt de gsm repeater?

De gsm repeater heeft een antenne die we aan de buitenkant van het gebouw plaatsen, op een plek waar het signaal nog goed is. Van daar loopt er een kabel naar binnen naar de versterker die werkt op elektriciteit. Vervolgens wordt er een kabel gelegd naar de ruimte waar de ontvangst beter moet en ook daar wordt een antenne geplaatst. Die antenne brengt het signaal van buiten naar binnen. Klinkt het ingewikkeld? Bijgevoegde illustratie laat zien wat je je erbij voor moet stellen.

Verbeter je gsm-ontvangst

Met de gsm repeater hebben wij nu in ons hele pand (óók in de kelder) prima mobiele ontvangst! Als jij ook een vraag hebt over mobiele ontvangst vertellen we je er natuurlijk graag meer over. Neem contact met ons op.