Masc verzorgt gastcollege aan Radboud Universiteit

Logo Radboud Universiteit roodOp donderdag 24 april gaf Michiel Alsters, onze projectmanager softwaredevelopment, een gastcollege aan de Radboud Universiteit. In anderhalf uur bracht hij masterstudenten van de opleiding Informatica de basisprincipes van Agile development bij.

Cursus System Development Management

Het gastcollege was onderdeel van de cursus System Development Management, waarin studenten leren wat er bij het managen van een softwareproject komt kijken. Van het opstellen van projectdefinities tot ontwerp, ontwikkeling, implementatie en onderhoud van een systeem.

Gastcollege over Agile ontwikkeling

Er zijn verschillende manieren om een complex softwareproject te begeleiden. Masc werkt graag volgens de Agile aanpak waarin wordt gewerkt in korte sprints die elke keer een werkend product als resultaat hebben. Agile is Engels voor behendig en deze aanpak kenmerkt zich door flexibiliteit. Groot voordeel is dat voortschrijdend inzicht gedurende het proces hierdoor makkelijker geïntegreerd kan worden in de eindoplossing. Iets dat bij de klassieke stijl van projectmanagement in de praktijk vaak lastig blijkt.


Samenwerking met de Radboud Universiteit

Het gastcollege van Masc vloeit voort uit een eerdere samenwerking met de RU. Studenten voerden volgens de Agile-methode een opdracht voor ons uit. De kennis van Michiel Alsters bleek zo veel toegevoegde waarde te hebben, dat hij hij werd uitgenodigd om het onderdeel Agile projectmanagement te behandelen in zowel de cursus System Development als System Development Management.


Meer weten over de Agile methode?

Wil je meer weten over Agile? Lees onze uitleg of neem direct contact op met Michiel. Hij is een betrokken en bevlogen verteller!